Programma 2020

Het Openluchttheater stelt uit, niet af!

Beste OLTE fans,
De regering heeft ons opgelegd om in ieder geval tot 1 juni, geen samenkomsten te organiseren. Helaas kan het theater dus niet starten met het mooie en gevarieerde programma, dat wij voor jullie in petto hadden.
Wij streven er naar om de hele programmering tot aan de zomervakantie, over te hevelen naar 2021.
De beslissing over het tweede gedeelte, na de zomervakantie, nemen wij rond 1 juni wanneer er meer zicht is op de toekomst.
We houden jullie op de hoogte en hopen dat we elkaar in de tweede helft van het seizoen weer gezond en wel mogen terugzien!

Veel sterkte voor jullie allen in deze onrustige en onzekere tijd,

Team OLTE

.muzikale evenementen .internationale events .muziek .kinder- en familievoorstelling 

.10/5    Vijfenzeventig  jaar Vrijheid    15.00 uur locatie Huis Elsrijk
Viering van de bevrijding met een muzikale omlijsting van bekende songs van o.a. Vera Lynn, Doris Day en the Andrew Sisters met o.a. The Forces Sweethaerts, Marie Louise Nelemans en Ed Boekee (piano).

.31/5   Surinam Sunday    15.00 uur  locatie Openluchttheater
Een kleurrijke middag met veel muziek, Gospel, verhalenvertellers en klederdrachten (modeshow). In de pauze schaafijs met Djiendjastroop en traditionele hapjes. In samenwerking met de Beerebite Amstelveen.

.7/6     Accordeon Parade    13.00 uur locatie Openluchttheater
Een stoet aan accordeonisten trekt voorbij om volop te kunnen genieten van dit indrukwekkende instrument. Met gastoptreden van het Marimba-orkest van de Internationale School en de bekende accordeonist, Vincent van Amsterdam.

.14/6   Vol-Korendag    13.00 uur locatie Openluchttheater
Diverse koren uit de regio laten zich op deze dag horen, afgewisseld met optreden van Wim Sonneveld vertolker, Jan Broekema. Met o.a. het Amsterdams Volkskoor, Da Capo popkoor, The Rivals, Stella Nova, en ‘Denk aan de buren’.

.21/6   Opera in de openlucht    15.00 uur locatie Openluchttheater

Midden in het groene decor met prachtige akoestiek, luisteren naar de bekende opera-aria’s van Mozart, Gerswhin, Puccini en anderen. Met o.a. Ellen Hink, Joke Prak, Ronald Willemsen en Brian Fieldhouse (piano). 

.28/6   Circus Etoile    15.00 uur locatie Openluchttheater

Dit traditionele circus brengt al voor de derde keer in het Openluchttheater, een gezellige familieshow met hondjes, muzikale clowns en jongleren.Speciale gast Alfredo Lorenzo, illusionist en Nederlands Jeugdkampioen.

.5/7     Fiesta Flamenco    15.00 uur locatie Openluchttheater

Een middag vol passie waarbij authentieke Spaanse Flamenco muzikanten en danseres Gabriella Házi, in vol ornaat, van het podium afspatten. In de pauze tapa’s en vino. In samenwerking met stichting Terremoto (Dutch Flamenco Foundation).

.16/8   Jan Klaasen en Katrijn    15.00 uur locatie Openluchttheater

Een van de beroemde poppenspelers van de Dam, Frouke van Zomeren van poppentheater De Kleine Zon, brengt vanuit de vertrouwde poppenkast kar maar liefst twee spannende verhalen met deze helden..

.23/8   Indian Summer    15.00 uur locatie Openluchttheater

Een volle dag met cricketdemonstraties, kraampjes, workshops, muziek en dans (Bollywood), modeshow en Indiase specialiteiten. In samenwerking met the Indian Kitchen, Amstelveen

.30/8   Yes… Jazz!   15.00 uur locatie Openluchttheater

De echte jazzliefhebbers komen op deze middag weer volop aan hun trekken, met een greep uit het standaard Jazz-repertoire. Met o.a. Het Ed Boekee Trio en zangeres Carolien de Schryver.

.6/9    Poppen in het Park    13.00-16.00 uur locatie Broersepark/Openluchttheater 

Feestelijk programma i.s.m. Het Amstelveens Poppentheater. De voorstelling begint in het Broersepark, waarna met een verbindende optocht het tweede optreden in het Openluchttheater volgt.

.13/9    Blazers tussen de Bomen    13.00 uur locatie Openluchttheater

Omver geblazen worden door een diversiteit aan blaasinstrumenten, ook dát kan het publiek dit seizoen in het theater verwachten.

.20/9  Senioren Songfestival  15.00 uur locatie Openluchttheater

Jaarlijkse muzikale talentenjacht voor iedereen boven de 60 jaar! De hoofdprijs is een gastoptreden tijdens het Elsrijk Kerstconcert op 13 december 2020.

.11/10 Puccini Masterclass    15.00 uur locatie Huis Elsrijk

De bekende “Dolle Diva” Frances van Broekhuizen voelt jonge zangers aan de tand. Wat zing ik, hoe is mijn inleving en hoe adem ik tijdens het zingen ? Dat alles en meer komt aan bod.

.15/11  Beleef Beethoven    15.00 uur locatie Huis Elsrijk 

Een muzikale reis door het leven van deze wereldberoemde componist ter ere van zijn 250ste geboortejaar. Met o.a. David Herman (piano) en Ronald Willemsen (bas).

.13/12 Kerstconcert    15.00 uur locatie Huis Elsrijk

Jaarlijks concert en samenzang , georganiseerd door het Openluchttheater, Stadsdorp Elsrijk en het Apostolisch Genootschap.