probeersel

De afgelopen maanden is er door vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk en medewerkers van groenbeheer van de gemeente, hard gewerkt aan het opknappen van het Openluchttheater. Zaterdag 27 juni 2015 zal de officiële opening plaatsvinden. Stadsdorp Elsrijk had de wethouders Peter Bot (BBA) (Groenbeheer) en Jeroen Brandes (PvdA) (Welzijn) voor woensdag 10 juni 2015 alvast uitgenodigd een bezoek te brengen aan het Openluchttheater, om samen met enkele vrijwilligers de voortgang te bekijken.

Om 10 uur kwam het gezelschap bijeen om op de zomerse ochtend het volledig gerenoveerde Openluchttheater Elsrijk te bewonderen. Hans Steenvoorden, lid van de kerngroep Stadsdorp Elsrijk hield een uitgebreid over het ontstaan van het nieuwe openluchttheater in de wijk Elsrijk. De renovatie van het podium en de ‘open zaal’ van het theater zijn klaar, het gras ingezaaid en er worden bij elke voorstelling 300 stoelen neergezet om het hopelijk toegestroomde publiek, een zitplek te kunnen geven.

‘In april 2015 zijn de mannen van Groenbeheer van de gemeente Amstelveen hard aan het werk gegaan met zwaar materieel om de beschoeiing rond de vijver te herstellen. Ook is er veel afvalmateriaal uit het parkje verwijderd. De bomen zijn weer parallel geplant, het wijkbeheer heeft super werk verricht. Ook zijn er sponsors gevonden, zoals het Theo Janssenfonds en Boekhandel Venstra die tribunes hebben gesponsord, maar de organisatie zoekt nog meer sponsors uiteraard.’

Written by Ans Fontijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *