Geschiedenis

De wijk Elsrijk boft met dit pareltje in het park, waar menige gemeente jaloers op kan zijn. Het is een volwaardig openluchttheater, ontworpen door architect Broerse.
Het theater werd gerealiseerd na de tweede wereldoorlog om de bewoners van Amstelveen wat amusement en afleiding te bezorgen en floreerde tot in de jaren 70.
Nadat het Cultureel Centrum werd geopend, verloor het theater belangstelling, raakte in onbruik en overwoekerde.
Als je er vandaag de dag een kijkje neemt zie je dat het podium, de coulissen, de toegangspoorten en de ‘zaal’ prachtig zijn gerenoveerd en dat het theater helemaal in ere is hersteld. Al weer vijf jaar lang draait het OLTE (zoals het theater ook wel wordt genoemd) op volle toeren voor jong én oud en valt er, ieder seizoen weer, van een heel gevarieerd programma te genieten.

Een paar foto’s uit de oude doos:

 

Missie

Het renoveren en weer tot leven wekken van het theater was van belang, alleen al vanwege de cultuurhistorische waarde voor Amstelveen. Maar het moest ook een plek worden waar laagdrempelig, culturele en maatschappelijke manifestaties zouden kunnen plaatsvinden in de wijk. Een plek waar de bewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen, Waar ze verhalen kunnen vertellen, muziek kunnen laten horen, toneel kunnen spelen. Zo kan het theater een belangrijke en verbindende rol spelen.

Een paar voorbeelden waarbij het theater een buurtfunctie kan hebben::

• activiteiten voor de kinderen en tieners in de buurt
• bijeenkomsten van Stadsdorp Elsrijk in de Blokhut
• platform voor scholen
• podium voor optredens van leerlingen van de lokale muziek- en dansschool
• uitvoeringen van koren uit Elsrijk en Amstelveen
• openlucht bioscoop
• bedrijfsontmoetingen en presentaties