Beleef Beethoven

Ludwig van Beethoven. De naam is voor haast niemand onbekend. Een naam waarbij we allemaal wat over denken te weten – “de dove componist, de woeste Beethoven..” Maar waarom is de muziek van Beethoven zo monumentaal, zo belangrijk voor de geschiedenis en ontwikkeling van de westerse klassieke muziek? En nogal relevanter, hoe kan de muziek van Beethoven nog een persoonlijke waarde hebben voor ons, vanuit onze huidige optiek?

Pianist David Herman en violist Paul Medeiros zullen u meenemen op een spannend muzikale ontdekkingsreis langs het leven van Ludwig van Beethoven. De concertervaring presenteert een selectie van zijn muziek, en omvat daarmee exemplaren uit de verschillende stijlperioden uit zijn 56 geleefde jaren. De uitvoeringen hiervan wordt omlijst met historische verhalen over de persoon “Ludwig”, om zo zijn muziek op een toegankelijke manier toe te lichten.

De te spelen werken zullen zijn:

  • Twee delen uit de Pianosonate Op.2 Nr.1
  • Romanze Op.50 voor viool en piano
  • Twee delen uit de Vioolsonate Op.30 Nr.7
  • Scherzo uit de Vioolsonate Op.96
  • Drie delen uit de Bagatelles op.126

 

David Herman heeft in 2009 zijn masterstudie klassiek piano bij David Kuijken aan het Conservatorium van Amsterdam met cum laude afgerond. Daarna heeft hij gestudeerd aan het Frans Liszt Conservatorium in Boedapest bij Gábor Eckhardt. Na zijn studies heeft David zich in zijn professionele carrière als musicus toegelegd op het spelen van kamermuziek.

 

 

Paul Medeiros (van oorsprong Canadees) studeerde in 2010 af bij Philippe Djokic aan Dalhousie University, Halifax, Canada. Daarna vervolgde hij zijn studies aan het Conservatorium van Amsterdam bij Cornelius Koelmans en Lex Korff de Gids waar hij in 2012 afstudeerde. Na zijn studie heeft hij zich toegespitst op kamermuziek maar speelt ook geregeld als solist, in grotere ensembles en orkesten. Daarnaast is hij concertmeester bij Het Promenade Orkest en het orkest van de Laurens Kathedraal in Rotterdam en is hij gastdocent in Klassieke Muziek Geschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam.

De samenwerking tussen David en Paul begon tijdens hun conservatoriumstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2011 vormen ze een actief duo. Naast het spelen van werken van ‘de grote meesters’ zetten ze zich ten doel hun muziek ten gehore te brengen op verrassende en inspirerende manieren.

Reserveringsformulier Beleef Beethoven op 15 november 2020 in Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138, Amstelveen. Ik voldoe de € 5 per kaart bij aanvang van de voorstelling.

Naam*
Telefoonnr:*
Mijn E-mail adres:*
Aantal kaarten
Type het volgende in