Actueel

5 juli 2020 wordt 4 juli 2021

Stel je voor: het was een zonovergoten zondagmiddag, zonder corona. Op ons podium de ingevlogen muzikanten uit Andalusië met hun opzwepende gitaren en sterdanseres Gabriella Házi in vol ornaat, waar de vlammen van af spatten…het geluid van roffelende hakken en handenklap, de geur van paella, de smaak van vino en tapas, kortom ‘Fiesta Flamenco’.

Nog even een jaartje wachten dan maar!

 

‘Opera in de open lucht’  van 21 juni 2020 naar 20 juni 2021

Vandaag zouden vanaf ons podium de mooiste aria’s hebben geklonken van Mozart, Gerswhin, Puccini en anderen, vertolkt door Ellen Hink, Joke Prak, Ronald Willemsen en Brian Fieldhouse (piano).

 

 

Verschoven van 14/6/2020 naar 13/6/2021

Accordeonparade van 7/6/2020 naar 6/6/2021

Zónder het virus, was deze zondag de ‘Accordeonparade’ op ons podium voorbij getrokken.
Een stoet aan top accordeonisten stond op het programma, met als hoofdgast de wereldberoemde Vincent van Amsterdam, prijswinnaar van vele nationale- en internationale concoursen. Wij kunnen het niét laten om jullie vandaag toch iets te laten horen van deze virtuoze vertegenwoordiger van de klassieke accordeon. Om even bij weg te dromen…

 

 

.Het Openluchttheater stelt uit, niet af!

De regering heeft maatregelen afgekondigd waarbij samenkomsten en ook evenementen, tot 1 september verboden zijn.
Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten om alle zomervoorstellingen van Openluchttheater Elsrijk voor dit seizoen te cancelen.
Het prachtige programma 2020 wordt geheel verschoven naar het jaar 2021.

Bekijk de programmapagina voor een overzicht van de najaarsvoorstellingen van 2020 en de zomervoorstellingen van 2021. Noteer alvast in de agenda!

Bevrijdingsdag

Op 10 mei had op onze binnenlocatie, Huis Elsrijk, de viering van 75 Vrijheid plaats zullen vinden.
Helaas kon het feestelijke programma met o.a. the Forces Sweethearts, niet doorgaan.
Op 5 mei trok dit trio er op uit om ouderen, die het zo zwaar hebben in deze tijd, toe te zingen vanaf de straat. Wat een mooi initiatief!

 

23 maart 2020 ING actie ‘Help Nederland vooruit’

Het resultaat van de actie, een cheque van € 2.000,-.
Een mooi resultaat en dank aan allen die op Openluchttheater Elsrijk hebben gestemd !

 

 

 

 

 

 

18 maart 2020 Amstelveens Nieuwsblad

Vanaf mei volop activiteiten in Openluchttheater en Huis Elsrijk

Maandag werd er nog volop vergaderd, maar het programma voor het nieuwe seizoen in theater Elsrijk is klaar. Het programma is voller dan ooit, dankzij de binnenlocatie die is toegevoegd. Naast in het openluchttheater worden voorstellingen gegeven in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan. Hoogtepunten voor komend seizoen zijn bijvoorbeeld de Surinaamse Sunday, Indian Summer en het Senioren Songfestival.

lees verder
Met de toevoeging van Huis Elsrijk als overdekte locatie, mogelijk dankzij een samenwerking met het Apostolisch Genootschap, zijn voor het eerst voorstellingen in het voorjaar en in de winter mogelijk. Daar vindt dan ook de aftrap van het seizoen plaats met het bevrijdingsconcert (10 mei, vanaf 15 uur). Daarbij wordt 75 jaar bevrijding gevierd met een muzikale omlijsting, met bekende liederen van onder meer Vera Lynn, Doris Day en the Andrew Sisters.

KLEURRIJKE MIDDAG Nieuw is tevens de Surinaamse Sunday, op 31 mei. Dat belooft een kleurrijke middag te worden met veel muziek (waaronder gospel), verhalenvertellers, een modeshow met klederdracht, schaafijs en traditionele hapjes. Op het programma staan meer culturele events waarbij een kijkje over de landsgrenzen wordt genomen: op 5 juli kan men zich onderdompelen in de Spaanse cultuur tijdens Fiesta Flamenco. En op 23 augustus is er aandacht voor de Indiase cultuur tijdens Indian Summer. Die dag zijn er onder meer cricketdemonstraties, kraampjes, muziek en dans (Bollywood) en Indiase specialiteiten.

ACCORDEON De accordeon staat 7 juni centraal. "We laten zien dat het instrument meer is dan alleen de standaard begeleider van het levenslied," aldus Rudolf Switser, theaterdirecteur en programmeur. Diverse ensembles treden op, waaronder het Marimba-orkest van de Internationale School. Ook Vincent van Amsterdam, een bekend accordeonist, verzorgt een optreden.  Een week later staat het podium ter beschikking aan verschillende koren uit de regio, waaronder het Da Capo Popkoor, The Rivals en Stella Nova. De muzikale genres opera en jazz komen op respectievelijk 21 juni en 30 augustus aan bod; op 15 november is het de beurt aan klassiek. In Huis Elsrijk wordt een ode gebracht aan Beethoven.

CIRCUS Leuk voor het hele gezin zijn de voorstellingen van Circus Etoile en Jan Klaasen en Katrijn op 28 juni en 16 augustus. Het Openluchttheater organiseert samen met het Amstelveens Poppentheater op 6 september een programma in twee parken. De voorstelling begint in het Broersepark en vervolgens wordt in optocht gelopen naar het Openluchttheater voor een tweede optreden. Het seizoen wordt afgesloten met het Kerstconcert, op 13 december in Huis Elsrijk.

VRIJWILLIGERS Voor komend seizoen wordt nog gezocht naar vrijwilligers die willen helpen bij diverse klussen, zoals de pr, op- en afbouwen, geluid en techniek en het beheren van de website. Nieuw dit jaar is de passe-partout kaart bij doorlopende voorstellingen van 13 tot 17 uur, waarbij de bezoeker kennis kan maken met een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld bij de accordeonparade, de Korendag en Blazers tussen de Bomen (13 september). Kijk voor het complete programma en informatie over de kaartverkoop op www.openluchttheaterelsrijk.nl.

 

3 februari 2020

Steun voor verbreding programmering Openluchttheater Elsrijk

Rudolf Switser, theaterdirecteur & programmamaker (links) en de wethouders Herbert Raat en Floor Gordon  (Gemeente Amstelveen) staan voor een nu nog kaal podium. Onvoorstelbaar dat over een paar maanden alles weer is omringd door een dicht decor van groen loof, wat zorgt voor de magie van deze plek en de mooie akoestiek.
De wethouders zegden een eenmalige subsidie toe van € 13,500. Lees meer hierover op Amstelveenz.nl.

Rudolf Switser van Stadsdorp Elsrijk en wethouders Herbert Raat en Floor Gordon in het Openluchttheater Elsrijk

 

6 september 2019

De nieuwe burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens was op bezoek in de blokhut om zich bij te laten praten omtrent de gang van zaken en uitbreidingsplannen van het theater. En dan natuurlijk even het podium op voor een foto samen met een deel van het vrijwilligersteam.

Back to Top